jeannin photo christophe abramowitz
Händels Messias; Det Norske Blåseensemble med BBC Singers og dirigent Sofi Jeannin ©Christophe Abramowitz

Sofi Jeannin

Dirigent

Anerkjent for sin tydelige og konsise teknikk, og med en formidabel repertoarkunnskap og musikkforståelse på tvers av genre, har svenskfødte Sofi Jeannin etablert seg som en av vår tids beste og høyst respekterte spesialister innen korensemble.

I dag er hun sjefdirigent for BBC Singers samt musikksjef ved la Maîtrise de Radio France. Tidligere har hun blant annet vært musikksjef ved Choeur de Radio France.
Gjennom sitt arbeid i Det Franske Radiokor – det største profesjonelle korensemble i Europa – ble Jeannin en foretrukket samarbeidspartner for en rekke andre fremragende dirigenter som eksempelvis Gustavo Dudamel, Bernard Haitink, Christoph Eschenbach og Valery Gergiev, i orkester som l’Orchestre National de France, l’Orchestre Philharmonique de Radio France og Los Angeles Philharmonic.

I 2008 tiltrådte hun stillingen som Music Director ved la Maîtrise de Radio France, der hun bærer det musikalske og pedagogiske ansvaret for 180 korister. I løpet av hennes tid hos la Maîtrise, har Jeannin bestilt en rekke nye verk og samarbeidet med komponister som Kaija Saariaho, Peter Eötvös, John Adams og Thierry Escaich og har levert regelmessige kringkastinger til France Musique.

I september 2018 tiltrådte Jeannin stillingen som BBC Singers nye sjefsdirigent. Korets kommende produksjoner inkluderer blant annet samarbeid med Academy of Ancient Music og danser Aakash Odedra i en vibrerende samtidstolkning av Le Maître à Danser ved Milton Court i London; turné i Dubai; en hyllestkonsert til Ligeti; fremførelse av Bob Chilcotts Move him into the sun samt en premiere på Roderick Williams nye verk; konserter i Norge med Det Norske Blåseensemble med fremførelse av Händels Messias samt videre samarbeid med Academy of Ancient Music i fremførelsen av Bachs Juleoratoriet.

Parallelt med sitt arbeid med BBC Singers er Jeannin en foretrukket gjestedirigent. Fremtidige prosjekter og samarbeid inkluderer svenske Radiokören, Singapore Symphony Orchestra, New Japan Philharmonic Orchestra, Auckland Philharmonia, NFM Choir, Wroclaw, og la Maîtrise de radio France.

Jeannin studerte direksjon og sang ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Conservatoire de Nice og ved Royal College of Music, London. Hun dirigerte den britiske premieren av Consolation I av Helmut Lachenmann i 2006 i sin første sending i BBC Radio 3 og forberedte Royal College of Music Chorus for dirigenter som Bernard Haitink, Peter Schreier og David Willcocks.

Jeannin er engasjert i utdannings- og veldedighetsarbeid og har arbeidet med kor og orkester i Kinshasa, Kongo, og har vært involvert i El Sistema, Hellas siden 2017. Hun gjør jevnlig workshops og masterklasser i store deler av verden.

Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017