matthew brook 980x650 %c2%a9richard shymansky
Händels Messias; Det Norske Blåseensemble med Matthew Brook. ©Richard Shymansky.

Matthew Brook

Bass-baryton

Bass-baryton Matthew Brook ble for alvor berømt med sin Gramophone Award-vinnende innspilling av Händels Messias med Dunedin Consort i 2007, etterfulgt av de tilsvarende kritikerroste innspillingene av Acis and Galatea og St Matthew Passion. Han har opptrådt i solistroller gjennom hele Europa, Australia, Nord og Sør-Amerika og i Asia og har jobbet med mange av verdens ledende dirigenter. Brook regnes i dag for å være en av vår tids beste sangere på sitt felt.
 
Brooks innholdsrike konsertsesong 2018/19 består blant annet en sjelden fremførelse av Händels The Triumph of Time and Truth med Edward Higginbottom, Ariodante i Stuttgart og St John Passion med Jonathan Cohen og St Paul’s Chamber Orchestra, USA. En barndomsdrøm gikk i oppfyllelse da han fremførte Brittens War Requiem i Ripon og Huddersfield, England. 2018 avsluttes med en rekke fremførelser av Händels Messias i desember – blant annet med Det Norske Blåseensemble og BBC Singers i Norge.
 
Tidlig i 2019 står Händels Apollo et Dafne med Rowan Pierce og Dunedin Consort på programmet så vel som Berlioz L’Enfance du Christ med Sir Andrew Davies og BBC NOW i Cardiff, Lute. Deretter følger samarbeid med Liz Kenny og Nicholas Mulroy, Mozart i Versailles med Robert King, Purcells Dido and Aeneas med Harry Christopher samt et samarbeid med The Handel and Haydn Society, ved Metropolitan Museum of Art, New York.
 
Brook synger Elgars Dream of Gerontius med Indianapolis Symphony Orchestra og Michael Francis, Bachs Passions med Gli Angeli og Stephan Macleod i Sveits og majestetiske B Minor Mass med Bernard Labardie og Les Violon des Roy i Quebec, Montreal samt i Carnegie Hall, New York. Videre synger han Haydns Seasons i Slovenia, gjester Vancouver i løpet av sommermånedene før han åpner høstsesongen med prøver til en ny produksjon av Handels Rinaldo i Spania.
 
 
 
 
 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017