elisabeth 980x650

Elisabeth "Bettan" Andreassen

Sang

Elisabeth «Bettan» Andreassen er en av Nordens mest folkekjære artister, og Det Norske Blåseensemble er svært stolte av å invitere henne til Østfoldscenen!
 
Hun er kjent fra et utall sammenhenger, og har et svært stort repertoar. Foruten å være en sanger som behersker mange uttrykk, er hun også skuespiller og komiker. Hun har gitt ut en lang rekke album over flere tiår, og har samarbeidet med de fleste kjente navn i norsk og svensk populærmusikk, foruten i andre sjangere som klassisk og musikaler.
 
KORT OM ELISABETH
 
Elisabeth er født i Göteborg og bodde der til hun var seks år. Da solgte foreldrene alt de eide og satset på en fiskebåt og en tilværelse på den lille øya Källø Knippla. Her hadde hun en god og trygg oppvekst, som på mange måter kan sammenlignes med Tjorven fra filmserien Vi på Saltkråkan. Foreldrene kjøpte den gamle butikken på øya, og i det gamle butikklokalet ble det innredet bolig. Faren livnærte seg som sportsfisker, mens moren var syerske. Da hun var 16 år gammel flyttet Elisabeth på hybel i Göteborg for å gå på gymnaset.
 
Etter at økonomilinjen var tilbakelagt, fant hun snart veien til Stockholm. Der spilte hun med sitt eget Eliza Band på puber og kroer – innen stilartene folk, viser og rock. Men da hun platedebuterte i 1981 var det countrymusikk som dominerte albumet Angel of the Morning. Blant innholdet fantes ballade-hiten Då lyser en sol. Albumet var starten på Elisabeths musikalske eventyrreise som er behørig omtalt på Bettan.no – av stjernen selv. God lesning og god Fyrverkerikonsert!
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017