atle 980x650
Atle Sponberg, fiolinist. Foto: Mads Kuhnle Andresen

Atle Sponberg

Spillende leder

Atle Sponberg har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder, har turnert i hele Norge og har spilt på et utall festivaler i Europa, i USA og i Australia.
 
Sponberg har blant annet vært solist med Oslo Filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret, Bergen Filharmoniske, Kristiansand symfoniorkester, Tromsø kammerorkester og Pori Sinfonietta i Finland. Han har samarbeidet med dirigenter som Rolf Gupta, Ari Rasilainen, Walter Weller og Andrew Manze.
 
Sponberg har utgitt en rekke CD-produksjoner som blant annet den kritikerroste Quietude med Gjøvik Sinfonietta, Tango for 3, flere CD-er med Engegårdkvartetten og innspillinger med ny musikk av blant andre Antonio Bibalo og Randall Meyers.
 
En av Sponbergs store lidenskaper er argentinsk tango, som han har studert i Buenos Aires med fiolinlegenden Soares Paz.
 
Han er kunstnerisk leder for det profesjonelle orkesteret Sinfonietta Innlandet og spiller tango i en rekke ensembler – blant annet med bandoneonistene Marcello Nisinmann, Andreas Rokkseth og Per Arne Glorvigen.

Det Norske Blåseensemble og Atle Sponberg har samarbeidet ved gjentatte anledninger gjennom årene, og blant annet i Igor Stravinskijs' Historien om en soldat i 2012.
 
Atle Sponberg spiller på en fiolin laget av Giovanni Battista Guadagnini i Milano i 1752 som er utlånt av Sparebankstiftelsen.
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017