geir lysne2 980x650

Geir Lysne

Kurator/musikalsk leder

Geir Lysne (f. 1965) er saksofonist, komponist og arrangør og har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole i saksofon og komposisjon. Lysne er godt etablert som dirigent for storband, blåseensembler og orkestre, og har dirigert for artister som Bobby McFerrin, Joe Lovano, Stefano Bollani, Mory Kanté og Nils Landgren.


 
I tillegg til sin stilling som professor ved Norges Musikkhøgskole er han NDR Big Bands sjefsdirigent og Det Norske Blåseensembles kurator i deres satsning på sanntidsmusikk. Med sine utmerkede metodikk i orkesterimprovisasjon, har han gjort stor suksess med arbeidet med ensemblet.
 
Lysne har drevet utstrakt pedagogisk virksomhet, og har holdt flere seminarer for storband og andre jazzensembler. Han har også skrevet en rekke bestillingsverk for større ensembler. 
 
Han har også hatt stor suksess med egne prosjekter. Geir Lysne Listening Ensemble har utgitt fire album og vant den tyske kritikerprisen i 2006. Gjennom Lysnes komposisjoner, med elementer fra samtidsmusikk og norsk tradisjonsmusikk, har orkesteret fått stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt. Med soloalbumet New Circle (2013) gikk Lysne i en ny retning med mer fokus på hans eget instrumentet, saksofonen. Albumet blander stiler som elektronikk, world music, storband og jazz.
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017