stockhausen foto thomas j  krebs 980x650
Det Norske Blåseensemble med Markus Stockhausen. Foto: Thomas Krebs.

Det Norske Blåseensemble med Markus Stockhausen

Billetter

23.05
KL 19.00
Brygga Kultursal - Halden
24.05
KL 19.00
Bibliotekets Aula - Fredrikstad
Mellom linjene. Utenfor de opptråkkede stiene. Inne i det sjangerløse, intuitive musikalske landskapet møter Det Norske Blåseensemble Markus Stockhausen. Den tyske trompetisten, improvisatoren og komponisten som trives like godt i jazzen som i samtidsmusikken eller i klassisk musikalsk farvann.
Det Norske Blåseensemble og Marcus Stockhausen finner hverandre i en felles forankring i det klassisk skolerte. Med et felles begjær for å utforske prosessene og til å bryte ny jord. Vrenge konvensjonelle forestillinger fra innsiden og ut. En felles trang til å åpne opp, demontere, lytte etter ekkoene, resonansen, innsikten.
 
Intuitiv musikalitet er en av Stockhausens mange spesialiteter – og tematikk for en av hans populære workshops. Utfordrende som det er i sin natur, er intuitiv musikk også det mest belønnende, mener Stockhausen.
 
– Det er mer enn improvisasjon, der det meste som skjer er innenfor en forventet stil, i en bestemt rytmikk, et harmonisk skjema. Intuitiv musikk har ingen stilistiske grenser. Den er skapt i øyeblikket. Og den krever all din musikalitet og tekniske ferdigheter. Som utøver må man være trygg, ha et åpent sinn og enda mer åpne ører. Først da kan man oppnå noe som overgår personlige begrensninger. Først da oppstår ekte øyeblikk av magi, sier Stockhausen.
 
I et ensemble er belønningen for forskertrang og skaperkraft ekstra stor, hevder han. Da oppstår hele komposisjoner som man aldri ellers kunne forestille seg. Scenen blir en fødestue for ny musikk. 
 
Under kurator og professor Geir Lysnes ledelse har Det Norske Blåseensemble bygget intuitive musikalske muskler i en årrekke. Begrepsapparatet og metoden er sammenfallende med Markus Stockhausens, men samarbeidet helt nytt.
 
Konsertene er en invitasjon inn i fødestuen. For de som søker de ekstraordinære konsertopplevelsene.

Medvirkende

Det Norske Blåseensemble med Markus Stockhausen

Andre relaterte konserter

didrik2
Annet
Julekonsert med Det Norske Blåseensemble og Didrik Solli-Tangen
15.12, 17.12, 19.12, 20.12
Porsgrunn, Moss, Sarpsborg, Fredrikstad
Kjøp billett / LES MER
sisu 980x650
Annet
VinterRiss
28.02
Halden
Kjøp billett / LES MER
dsc07405
Annet
Gallakonsert – 17. mai 2019
17.05
Halden
Kjøp billett / LES MER
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017