dnbe_3D_no-svart-trykk
Steven%20980x650

Steven Devine

Dirigent

Steven Devine har en travel og omfattende karriere som kunstnerisk leder og pianist, og samarbeider med noen av verdens beste musikere. Han debuterte som dirigent i 2002 i Royal Albert Hall, hvor han nå opptrer regelmessig. Der dirigerte han også sin første BBC Proms-konsert i august 2007 med OAE – Orchestra of the Age of Enlightenment. Han har dirigert Mozart Festival Orchestra i hvert eneste store konsertlokale i Storbritannia, og også gjennom det meste av Sveits. Steven er kunstnerisk leder for New Chamber Opera i Oxford og har opptrådt med et repertoar som spenner fra Cavalli til Rossini. For Dartington Festival Opera har han dirigert Händels Oratorium og Purcells Dio og Aeneas.

 

Siden 2007 har Steven vært cembalosolist i London Baroque, i tillegg til sin stilling som assisterende pianist i OAE. Han er også hovedpianist i The Gonzaga Band, Apollo and Pan og The Classical Opera Company, og opptrer jevnlig med mange andre grupper i Europa. Han har spilt inn over 30 CD-er sammen med andre artister og ensembler, og har gjort tre soloinnspillinger. Hans innspilling av Bachs Goldbergvariasjoner (Chandos Records) er blitt hyllet av kritikerne – inkludert Gramophone magazine som beskrev den som «blant de aller beste». Volum 1 av Rameaus samlede verker for cembalo (Resonus) har fått fem stjerner av BBC Music Magazine, og Stevens nyinnspilling av Bachs Italienske konsert er blitt stemt frem som en av Classic FMs Connoisseur's choice.

Steven er fast medlem av OAEs undervisningsteam, professor i cembalo og hammerklaver ved Trinity Laban Conservatiore of Music, i tillegg til å være gjestelærer, dommer og eksaminator for mange andre institusjoner. Han er også utviklingsleder for samlingen av historiske klaverinstrumenter ved Finchcocks Musical Museum i Kent. I perioden 2016–2017 var han Det Norske Blåseensembles kurator i tidligmusikk.