dnbe_3D_no-svart-trykk
Jens%20S%C3%B8ndegaard_980x650

Jens Søndergaard

Bass

Jens Søndergaard tilhører den nye danske generasjoner av unge sangere. Han forener scenisk overskudd og utstråling med en potent og ubesværet klang.

Søndergaards operarepertoar spenner vidt fra tidlig barokkmusikk til en lang rekke danske uroppførelsen. Blant hans mange roller kan nevnes Othone i Poppeas kroning, Elviro i Xerxes, Figaro i Figaros Bryllup, Don Alfonso i Cosi Fan Tutte, Papageno i Tryllefløyten, Regin i Sigurd Dragedreper, Maestro i Orkestergraven og Pepe i Angelo.

 
Han er en ettertraktet konsertsanger og opptrer jevnlig med danske landsdelsorkestre med blant annet Johannespasjonen, Matteuspasjonen, H-moll Messen, Messias og Juleoratoriet. Søndergaard har dessuten opptrådt som solist med den svenske dirigenten Eric Ericssom i Ein Deutches Requiem.

Søndergaard er utdannet ved Operaakademiet i København i 2003 og debuterte ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2005. Fra 2004–2007 var han ansatt som en del av solist-ensemblet ved Das Deutsche Nationaltheater Weimar. Siden 2007 har han arbeidet som freelance.

Sesongen 2018–19 sang han Scarpia, Frank og Schaunard ved Det Kongelige Teater og fremtidige oppdrag inluderer Wotan ved Den Ny Opera i Esbjerg og Onegin ved Den Jyske Opera.

Søndergaard er prisbelønnet med Aksel Schiøtz Prisen, Aalborg Operapris, Den Jyske Operas Venners pris samt Anne Marie Mortensen Legatet.